Na „Beogradskim investicionim danima 2017” izlagao je i Miodrag Mitrović, vlasnik kompanije Miteco Kneževac. Mitrović je u okviru panela direktora otvorio temu investiranja u infrastrukturu za upravljanje otpadom u gradu Beogradu.

Kao vlasnik jedne od vodećih kompanija u Srbiji i regionu koja se  bavi zbrinjavanjem industrijskog i opasnog otpada, Midorag Mitrović je ukazao na investicioni potencijal upravljanja otpadom, čime je objedinio teme ulaganja u oblasti infrastrukture i obnovljivih izvora energije (ekologije i energetike).

„Beogradski investicioni dani“ upravo su prilika da Srbija i Beograd ukažu na investicije koje su uspešno realizovane, ali i na potencijalne uspešne invisticije u budućnosti. „Panel direktora - Investicije u regionu i prilike za izvoz“ bio je prilika za razmenu iskustava lidera kompanija koje posluju u Srbiji i regionu, kao i za predstavljanje investicionog potencijala Beograda, Srbije i regiona.

Sve veći investicioni potencijal Srbije i Beograda

Srbija se u protekloj 2016. godini istakla po indeksu grinfild direktnih stranih investicija, pri čemu je više od 12 puta premašila očekivani broj grinfild stranih ulaganja. Sve bolji kreditni rejting Beograda i Srbije na koji ukazuju vodeće međunarodne rejting agencije ide u prilog investicionim potencijalima naše zemlje.
„Financial times“ je upravo prema indeksu grinfild direktnih stranih investicija u fokus stavio Srbiju  i istakao treće „Beogradske investicione dane 2017“ kao način da se uspešno realizovane investicije predstave i promovišu potencijali za domaća i strana investiranja.

Treći ekonomski forum „Beogradski investicioni dani 2017 “

Ekonomski forum „Beogradski investicioni dani“ u organizaciji Grada Beograda, Privredne komore Srbije i CEDEF-a održani su 9. i 10. novembra 2017. u „Sava centru“. Ovaj investicioni forum okupio je  preko 400 učesnika iz zemlje, regiona i sveta, i među njima državnike iz zemlje i regiona, lidere i predstavnike domaćih i stranih kompanija, lokalnih samouprava, državnih institucija.

Regionalna saradnja i povezivanje, grinfild i braunfild investicije, strateška partnerstva, podrška međunarodnih finansijskih institucija neke su od  tema ovogodišnjih investicionih dana.

U okviru zasebnog panela generalni direktori vodećih domaćih i svetskih kompanija podelili su svoja iskustva. S ciljem da se naša zemlja i Beograd promovišu na investicionoj mapi, privrednicima je data mogućnost i da iznesu probleme nadležnim državnim institucijama i dobiju rešenja za njih.

Panel direktora u okviru „Beogradskih investicionih dana 2017”

Ana Brnabić, predsednica Vlade Srbije, otvorila je svečanu plenarnu sesiju u okviru foruma „Beogradski investicioni dani 2017” posle koje je usledio CEDEF Panel pod nazivom „Panel direktora - Investicije u regionu i prilike za izvoz“. Ovaj panel, održan 10.11.2017. godine, bio je rezervisan za poslovne lidere, domaće i strane investitore, kreatore brendova i biznisa.

Poslovne prilike u Srbiji i region bile su predmet diskusije na panelu direktora. Lideri kompanije koje posluju u Srbiji podelili su svoja iskustva, istakli prednosti investiranja u Beograd, Srbiju i region. Istakli su poslovne izazove, ali i oblasti koje treba unaprediti kako bi poslovanje u Srbiji bilo bolje i kako bi se privuklo više investicija.

Infrasruktura, obnovljivi izvori energije (energetika i ekologija), poljoprivreda, informacione tehnologije, nekretnine i turizam istaknuti su kao oblasti koje su perspektivne za investiranje u Srbiji.

Miodrag Mitrović, vlasnik kompanije Miteco Kneževac, vodećeg operatera u zemlji i regionu u upravljanju industrijskim i opasnim otpadom, učestvovao je u diskusiji upravo na temu investiranja u infrastrukturu za upravljanje otpadom u gradu Beogradu, koja se tiče više oblasti predviđenih za panel direktora.

Osim Midoraga Mitrovića, vlasnika kompanije Miteco Kneževac, na ovom panelu izlagali su i Vojin Đorđević - kompanija VODAVODA, Dragoljub Vukadinović  - Metalac, Bojan Čepić – BDO, Saša Urošević – Žitoprodukt, Željko Ciganović – Fabrika dečije hrane, a moderator panela bio je Zoran Stanojević, urednik i novinar RTS-a.

MITECO Kneževac

Kontakt telefoni

+381 11 3564 200
+381 11 3564 199

Adresa

Ulica Oslobođenja 39
Ulica Oslobođenja 39
11000 Beograd, Srbija
11000 Beograd, Srbija