Usmerite se na Vaš proizvodni proces predajući nama odgovornost za otpadne poliuretane, lepkove i smole koji nastaju u njemu, ili kojima je istekao rok. Ne dozvolite da Vaš neadekvatno zbrinut otpad ugrozi životnu sredinu, dovede do požara većih razmera i dovede Vas u zakonski prekršaj.

Postupajte ekološki i zakonski odgovorno u isto vreme štedeći novac i magacinski prostor. Predajte otpadne poliuretane, smole i lepkove u naše ruke.

Mi vršimo insineraciju (kontrolisano sagorevanje) poliuretana, lepkova i smola u sertifikovanim spalionicama u inostranstvu.

Posedujemo dugo iskustvo u pakovanju, transportu i tretmanu otpadnih poliuretana, lepkova i smola. Svi postupci koje preduzimamo usklađeni su sa zakonom uz obavezno izdavanje dokumentacije o zbrinutom otpadu.

Pretvorite naše dugo iskustvo trajnog zbrinjavanja opasnog otpada u Vašu prednost.

Isplativost insineracije poliuretana, lepkova i smola

Brigu o otpadnim poliuretanima, lepkovima i smolama za koje odgovarate prepustite našem timu profesionalaca, a svoje snage usmerite na unapređenje proizvoda i proizvodnih procesa. Mi pružamo uslugu insineracije poliuretana, lepkova i smola.

Naša usluga obuhvata:

  • insineraciju poliuretana, lepkova i smola po pristupačnoj ceni,
  • potpuno izvršenje odgovornosti koju smo preuzeli,
  • pouzdano i stručno pakovanje, transport i tretman,
  • postupanje u skladu sa zakonom,
  • zbrinjavanje otpada usmereno na očuvanje životne sredine,
  • iskustvo u insineraciji poliuretana, smola i lepkova.

Sa nama imate sigurnost da su Vaše otpadne smole, lepkovi i poliuretani  trajno zbrinuti sa stručnošću i pouzdanošću.

Kako postupamo s poliuretanima, lepkovima i smolama

Uslugu insineracije otpadnog poliuretana, lepkova i smola pružamo pod povoljnim uslovima uz sve potrebne dozvole za transport i tretman ovog otpada. 

Na svoje klijente prenosimo znanja i metodologiju primene savremenih procedura za upravljanje otpadom koje usklađujemo s konkretnim proizvodnim procesom. U svim segmentima postupamo prema propisima, a posebnu važnost  pridajemo merama zaštite od požara.

Procedure i uputstva koje primenjujemo jednostavno ćete implementirati u Vaš sistem upravljanja kvalitetom, zaštitom životne sredine i bezbednošću i zdravljem na radu.

Kako da postanete korisnik naše usluge

Da biste postali korisnik naše usluge, potrebno je da posedujete izveštaj o ispitivanju otpada. Ukoliko ne posedujete ovaj izveštaj, kontaktirajte nas, mi možemo organizovati njegovo pribavljanje za Vas. 

1. Izveštaj o ispitivanju otpada

Zakon o upravljanju otpadom predviđa da proizvođač otpada poseduje izveštaj o ispitivanju otpada kojim se utvrđuju karakteristike otpada i eventualno prisustvo opasnih materija u njemu. Kao porizvođač otpada i Vi ste dužni da posedujete ovaj izveštaj.

Ako ipak ne posedujete izveštaj o ispitivanju otpada i želeli biste da se usmerite na Vašu osnovnu poslovnu delatnost, prepustite nama organizaciju ove aktivnosti. Mi ćemo kontaktirati atestirane laboratorije, izvršiti karakterizaciju Vašeg otpada i na osnovu dobijenih rezultata predložiti najoptimalnije rešenje za zbrinjavanje otpada.

2. Kontaktirajte nas

Potrebno je da nam se obratite s izveštajem o ispitivanju otpada da biste postali korisnik naše usluge.
Dokumentovaćemo za Vas kretanje svih pojedinačnih komponenti otpada u skladu sa zakonom.
Očekujte da Vaš otpad u potpunosti  bude odložen u skladu sa propisima i standardima.
Odgovor na Vaš upit i ponudu očekujte u kratkom roku.
Odgovorno lice za insineraciju poliuretana, lepkova i smola je Daniel Malešević.

Poliuretan, lepkovi i smole kao zagađivač

Poliuretan, smole i lepkovi danas su bitan činilac industrijske proizvodnje i građevinske industrije, a prisutni su i u kućnoj upotrebi. Ove materije karakteriše zapaljivost, pa se adekvatnom ambalažom i posebnim uslovim skladištenja ovaj rizik predupređuje. Međutim, ostaci u proizvodnji i građevini, kao i proizvodi kojima je istekao rok upotrebe predstavljaju ekološko pitanje čije je rešavanje zakonski regulisano.

Insineracija poliuretana, smola i lepkova predstavlja najbolje rešenje za zbrinjavanje ovog otpada u cilju očuvanja životne sredine.

Sledeći video objašnjava zašto otpad koji proizvodite ne sme dospeti na deponije:
https://www.youtube.com/watch?v=pC1u6rJkyzA

Epoksidne površine i epoksidni podovi imaju sve širu primenu i sve veću popularnost u smislu zahteva savremenog dizajna stambenog, sportskog, poslovnog prostora. Gledano u budućnost, svaki kvadratni metar nove epoksidne površine ili poda u perspektivi je merljiva količina otpada čije prisustvo u životnoj sredini predstavlja pretnju po ekosistem i zdravlje ljudi. Prvi od sledeća dva videa pokazuje neke od mogućnosti koje pružaju epoksidne smole, a drugi slikovito pokazuje kako se epoksidna površina pretvara u otpad:
https://www.youtube.com/watch?v=OLlAXeI-hk0
https://www.youtube.com/watch?v=osPylBJIirk

image

Rukovodilac komercijalnog sektora
M: +381 64 6409442
E: nebojsa.tomasevic@miteco.rs

MITECO Kneževac

Kontakt telefoni

+381 11 3564 200
+381 11 3564 199

Adresa

Ulica Oslobođenja 39
Ulica Oslobođenja 39
11000 Beograd, Srbija
11000 Beograd, Srbija