Kao generalni sponzor „Zlatnog beočuga” 2016.  Miteco Kneževac nastavio je da daje doprinos društvu kroz saradnju s Kulturno-prosvetnom zajednicom Beograda.

Trajni doprinos kulturi grada Beograda Kulturno-prosvetna zajednica Beograda nagrađuje posebnim priznanjem od 1970. godine. Društveno angažovanje kompanije Miteco ogleda se i kroz višegodišnje  sponzorstvo ove prestižne  nagrade. Posebno priznanje za doprinos ekologiji i kuturi u 2015. godini KPZ Beograd upravo je uručila ovoj kompaniji.

„Zlatni beočug” 2016.

„Zlatni beočug” 2016, kao  i posebna priznanja, svečano su uručeni u Narodnom pozorištu u Beogradu 13.aprila ove godine. Uvodnu reč prilikom dodele održao je Živorad Ajdačić, a samom uručenju prethodila je beseda Milovana Vitezovića, predsednika KPZ Beograda.

Kulturno-prosvetna zajednica Beograda ovo priznanje dodelila je po 46. put za trajni doprinos kulturi Beograda umetnicima, stvaraocima, naučnicima, ansamblima, organizacijama i ustanovama:

  • godišnja nagrada dodeljena je prof. dr Urošu Dojčinoviću,
  • izvanredni „Zlatni beočug“ za životno delo  Nebojši Dugaliću, Borivoju Mladenoviću i akademiku Ljubiši Rakiću,
  • izvanredni „Zlatni beočug“ dobili su Pedagoški muzej i Fakultetu muzičke umetnosti,
  • „Zlatni beočug“ uručen je: Petru Arbutini, Jeleni Jovanović Žigon, Ivanu Iliću, Miodragu Jovanoviću, Bojanu Kovačeviću, Milomiru Kragoviću, Đorđu Makareviću, Ljubiši Mančiću, Milanu– Caciju Mihailoviću, Muzeju „Nikola Tesla“, Jasmini Ninkov, Produkciji gramofonskih ploča RTS-a, Udruženju filmskih umetnika Srbije i hotelu „Zlatnik“.

Doprinos društvu i kulturi u Beogradu kompanija Miteco dala je kao višegodišnji sponzor ove prestižne nagrade s dugom tradicijom. Ispred kompanije prisustvovali su Nevena Čolić Mohora, direktor, i Nebojša Tomašević, rukovodilac za prodaju i marketing.

Posebno priznanje za doprinos ekologiji i kulturi

Posebno priznanje – Povelja 44. „Zlatnog beočuga“ 2015. godine pripalo je kompaniji MITECO Kneževac, koja već decenijama podržava kulturu, naučno stvaralaštvo i obrazovanje u glavnom gradu naše zemlje. Doprinos društvu ova kompanija pruža i kroz sponzorstvo nagrade „Zlatni beočug”, na predlog čijeg žirija je i postala dobitnik posebnog priznanja  za izuzuzetan doprinos ekologiji i kulturi. Uručenje ove nagrade održalo se na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu 14. aprila 2015. godine. 

Dobitnicima nagrada  i gostima manifestacije „Zlatni beočug“ ispred kompanije Miteco obratila se Ivana Mirković , rukovodilac sektora za finansije i knjigovodstvo. U svom obraćanju između ostalog je iznela i sledeće:
„Izuzetna mi je čast da ispred kompanije Miteco, primim ovu značajnu nagradu za doprinos kulturi glavnog grada, koju kao najviše godišnje priznanje, dodeljuje Kulturno prosvetna zajednica Beograda. Kompanija Miteco želi da se zahvali na prilici da bude deo grupe velikana koji grade kulturni identitet Beograda i svojim stvaralačkim radom doprinose širenju kulture, obrazovanja i nauke.” (Izvor preuzetog teksta https://www.miteco.rs/sr/miteco-dobitnik-posebne-povelje-priznanja-zlatni-beocug)

Trajni doprinos društvu

Trajni doprinos kulturi grada Beograda Kulturno-prosvetna zajednica Beograda nagrađuje od 1970. godine. Posebna priznanja i „Zlatni beočug“ dosada je ponelo preko 800 umetnika, stvaralaca, naučnika, anasambala, organizacija i ustanova, među kojima se nalaze i mladi umetnici.

Vasko Popa, Radomir Stević Ras i Jevta Jevtović su tvorci ove prestižne nagrade koju zavređuju dokazani negovatelji naučnih, duhovnih i kulturnih vrednosti. Pesnik Vasko Popa je osmislio i sam naziv  „Zlatni beočug“.

Kulturno-prosvetna zajednica Beograda, kao jedna od najuglednijih kulturno-prosvetnih institucija u Srbiji, u 2016. godini obeležila je 60 godina rada.

Kao generalni sponzor „Zlatnog beočuga“ kompanija Miteco je nastavila svoje društveno angažovanje i saradnju sa KPZ Beograda kao ustanovom koja tradicinonalno podržava kulturu u Beogradu.

MITECO Kneževac

Kontakt telefoni

+381 11 3564 200
+381 11 3564 199

Adresa

Ulica Oslobođenja 39
Ulica Oslobođenja 39
11000 Beograd, Srbija
11000 Beograd, Srbija