Konferenciji povodom početka Tvining projekta

Miteco prisustvovao početku Tvining projekta "Unapređivanje sistema upravljanja opasnim otpadom".

Miodrag Mitrović, predsednik kompanije Miteco Kneževac, prisustvovao je konferenciji povodom početka Tvining projekta "Unapređivanje sistema upravljanja opasnim otpadom u Republici Srbiji - Integrisani plan upravljanja opasnim otpadom"

Konferencija je održana 15. maja, a prisutnima se najpre obratila ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bogosavljević Bošković ističući da upravljanje opasnim otpadom predstavlja izuzetno značajnu temu za Srbiju. Na konferenciji su govorili i ambasador, zamenik šefa Delegacije EU u Srbiji Oskar Benedikt, predstavnici ambasada Austrije i Nemačke, Visoki predstavnik Austrijskog Ministarstva zaštite životne sredine Monika Mörth, šef Pregovaračke grupe za EU Tanja Miščević i državni sekretar Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine Stana Božović.

Predlagač projekta je Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine, a projekat je odobren od strane Evropske Komisije u IV kvartalu 2014. godine. Opšti cilj ovog projekta je da pomogne Srbiji u ispunjenju zakonodavstva EU iz oblasti zaštite životne sredine, kroz institucionalnu izgradnju i unapređenje infrastukture u oblasti životne sredine.

Svrha projekta je razvoj i unapređenje sistema upravljanja otpadom, kroz završetak zakonodavstva, strateško planiranje i sprovođenje okvira za upravljanje posebnim tokovima opasnog otpada u skladu sa standardima Evropske unije i zakonodavstvom Srbije.

Planirano je da Projekat traje dve godine, sa mogućim produženjem od 6 meseci. Projekat finansira Evropska unija, a kofinansira Republika Srbija.

 

MITECO Kneževac

Kontakt telefoni

+381 11 3564 200
+381 11 3564 199

Adresa

Ulica Oslobođenja 39
Ulica Oslobođenja 39
11000 Beograd, Srbija
11000 Beograd, Srbija