Ecofair

MITECO je i ove godine jedan od učesnika sajma „ECOFAIR 2015". Glavni fokus ovogodišnjeg Sajma ekologije biće pitanje zaštite životne sredine koje predstavlja veoma važnu stavku u procesu EU integracija.

Pored toga, razmatraće se i pitanja upravljanja otpadom, problemi nepostojanja kvalitetnih infrastrukturnih projekata na osnovu kojih može da se konkuriše za IPA fondove EU, zatim unapređenje pravne regulative u oblasti upravljanja otpadom, kao i razvoj reciklažne industrije.

Kompanija Miteco, kao i poslednje četiri godine, biće jedan od učesnika, i u toku tri dana trajanja manifestacije podeliće svoja znanja i iskustva odgovornog upravljanja opasnim i industrijskim otpadom.

Takođe, u okviru konferencijskog dela sajma, u saradnji Udruženja industrije otpada Srbije „Hrabri čistač" i Nemačke organizacije za tehničku saradnju (GIZ), biće održan i okrugli sto pod nazivom „Kružna ekonomija u regionu", gde će se detaljnije predstaviti koncept kružne ekonomije, kao i izazovi i mogućnosti njene primene u zemlji i regionu.

O relevantnosti ove teme govori podatak da je koncept kružne ekonomije ugrađen u evropske propise, koje sve države kandidati za članstvo u EU moraju da usaglase i implementiraju.

Imajući u vidu da će Srbija u narednih deset godina uložiti znatna sredstva u oblast životne sredine, kao i da je najavljen niz mera u cilju uspostavljanja održivog sistema Zelene ekonomije i osnivanje Zelenog fonda zaštite životne sredine, „ECOFAIR 2015" sve više dobija na značaju.

12. Međunarodni sajam zaštite životne sredine i prirodnih resursa ECOFAIR održaće se u periodu od 14. do 16. oktobra 2015. godine, u organizaciji Beogradskog sajma i PKS, uz pokroviteljstvo Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine.

MITECO Kneževac

Kontakt telefoni

+381 11 3564 200
+381 11 3564 199

Adresa

Ulica Oslobođenja 39
Ulica Oslobođenja 39
11000 Beograd, Srbija
11000 Beograd, Srbija