Dobitnici Povelje Lider odrzivog razvoja

Kompanija Miteco uspešno se predstavila kao jedan od partnera na CEDEF Konvenciji u Sremskoj Mitrovici i ponudila rešenja na neka od gorućih problema. 

Na prvoj konvenciji održanoj u Sremskoj Mitrovici opštinama koje su ostvarile izuzetne rezultate u razvoju i primeni obnovljivih izvora energije, energetske efikasnosti, upravljanju otpadom i vodama uručena je Povelja “Lider održivog razvoja”. Dobitnici su opštine: Kula, Ruma, Sremska Mitrovica, Novi Sad, Vrbas, Sombor, Šabac, Srbobran i Sremski Karlovci.

,,Program Lideri održivog razvoja prepoznaje izuzetno zalaganje lidera gradova i opština u rešavanju ovih problema, uz primenu novih formi finansiranja, najsavremenijih tehnologija razvoja i postojećih domaćih i svetskih iskustava. Prave vođe za nove izazove nalaze nova rešenja, nove investicije, finansiranje i nova partnerstva u čemu su partnerstva javnog i privatnog sektora ključni faktor uspeha u celom svetu kako bi se obezbedio održivi razvoj. Zato smo na jednom mestu okupili najbolje kompanije koje mogu dodatno da im pomognu.’’ naglasila je Jovanka Arsić-Karišić, predsednik UO CEDEF-a.

Miodrag Poledica, državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture je izjavio da ova Konvencija pravi način da se čuju potrebe svih zainteresovanih strana - i lokalnih samouprava, kompanija partnera i finansijera. “Treba iskoristiti mogućnost kada na jednom mestu imamo čak 27 opština i 162 projekta u domenu energetske efikasnosti i primene obnovljivih izvora energije ostvarimo što bolju komunikaciju i dođemo do realizacije projekata u cilju održivog razvoja naših lokalnih samouprava i Srbije”, rekao je Poledica. Skup su pozdravili i pokrovitelji Konvencije - Ratko Filipović, predsedik Privredne komore Vojvodine Branislav Nedimović gradonačelnik Sremske Mitrovice.

Govornici prve CEDEF Konvencije

Kompanija MIteco, kao jedan od deset CEDEF partnera, uspešno se predstavila učesnicima i gostima konvencije, te ponudila rešenja za neka od gorućih problema lokalnih samouprava u ovom regionu.

Milorad Božić, v.d. generalnog direktora kompanije Miteco, istakao je da su ovakvi skupovi od velikog značaja budući da kompanija Miteco ima višegodišnje iskustvo u radu sa različitim industrijama.

,,Svima njima smo u mogućnosti da ponudimo naše usluge trajnog zbrinjavanje industrijskog i opasnog otpada, sanaciju istorijskog zagađenja, dekontaminaciju i reciklažu el. energetskih uređaja i trajno zbrinjavanje PCB uređaja i opreme, na najefikasniji način, uz najsavremenije metode i garanciju kvaliteta.

Fokus kompanije Miteco ce u 2015.godini biti uklanjanje „istorijskog“ zagadjenja. Mnoge firme su propale, ne rade jer su dugi period u restukturiranju. Upravo ove firme vrlo često imaju ogromne količine otpada koje ugrožavaju životnu sredinu. Miteco, kao brend, je po ovoj delatnosti poznat na tržištu. Obaveza države je da ukloni otpad iz kompanija koje su u restruktuiranju, a to je uslov i za nove investitore koji ne žele da uđu u posed bez analiza stanja zagađenja. Verujemo da konačno postoji dobra volja da se ovaj problem trajno reši. ’’, istakao je ovom prilikom gospodin Božić.

Prva CEDEF Konvencija

Na skupu je za samo 90 minuta ostvareno čak 120 simultanih direktnih sastanaka predstavnika opština i nosioca naprednih tehnologija što ovaj skup čini jedinstvenim na ovim prostorima. Do kraja godine CEDEF će organizovati još 4 ovakva skupa čime će sve opštine biti uključene u Program Lideri održivog razvoja. Slećeće konvencije su planirane da budu realizovane u Kruševcu, Čačku, Zrenjaninu i Beogradu.

 

MITECO Kneževac

Kontakt telefoni

+381 11 3564 200
+381 11 3564 199

Adresa

Ulica Oslobođenja 39
Ulica Oslobođenja 39
11000 Beograd, Srbija
11000 Beograd, Srbija