Konferencija u Palati Srbije

 

Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine Vlade Republike Srbije, u saradnji sa REC, organizovalo je konferenciju "Životna sredina: Izazov i prilika za razvoj Srbije".

 

 

Konferencija je u saradnji sa Regionalnim centrom za životnu sredinu centralne i istočne Evrope (REC) organizovana u ponedeljak, 23. marta, u u Palati Srbije. Cilj konferencije bio je da predstavi obaveze i odgovornosti svih zainteresovanih strana: lokalnih samouprava, regionalnih institucija, institucija nacionalnog nivoa i međunarodnih subjekata.

Osnovna ciljna grupa bili su predstavnici gradova i opština, s obzirom na to da će oni primenjivati većinu standarda zaštite životne sredine i biti aktivno uključeni u proces izrade i primene planiranih projekata.

Na konferenciji je pored stručnjaka iz oblasti zaštite životne sredine i predstavnika evropskih udruženja, naučnih institucija i uspešnih međunarodnih i investicionih kompanija, učestvovao i gospodin Miodrag Mitrović u svojstvu predsednika udruženja “HRABRI ČISTAČ” koje je član FEAD-a (Evropska Federacija Industrije Otpada).

Pored njega na konferenciji su kao panelisti govorili državni sekretar Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine Stana Božović, direktor aktivnosti u Sektoru životne sredine Delegacije EU u Srbiji Ričard Maša, direktor za jugoistočnu Evropu, Regionalni centar za životnu sredinu Gordana Kožuharova, zatim generalni direktor PORR Austrija Karl-Hajnc Štraus, bivši direktor Ministarstva životne sredine Izraela Josi Inbar, predstavnik FEAD Peter Hodeček, direktor za međunarodne odnose i strateški razvoj Regionalnog centra za životnu sredinu Kenti Ričardson.

Na poslednjem panelu govornici su bili šef odeljenja za životnu sredinu Međunarodne menadžment grupe Džon Glejzbruk, načelnik Odeljenja za upravljanje projektima Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine Ljiljana Veljković i predstavnik MEGLIP-a.

 

MITECO Kneževac

Kontakt telefoni

+381 11 3564 200
+381 11 3564 199

Adresa

Ulica Oslobođenja 39
Ulica Oslobođenja 39
11000 Beograd, Srbija
11000 Beograd, Srbija