Biznis forum: „Izazovi održivog rasta“

U okviru XV Međunarodnog simpozijuma „SymOrg 2016" Fakulteta organizacionih nauka, 11. juna je održan biznis forum na temu „Izazovi održivog rasta".

 

Organizator i jedan od učesnika foruma bio je prof. dr Ondrej Jaško, redovni profesor Fakulteta organizacionih nauka, dok su ostali učesnici bili predstavnici javnog i privatnog sektora. Neke od teme koje su pokrenute na ovom forumu bile su u vezi sa izazovima i perspektivama reformi i efikasnosti javnog sektora, dok su o uspesima, barijerama i strategijama rasta privatnih kompanija govorili predstavnici mnogih uspešnih kompanija u Srbiji.

Na forumu se, pored predstavnika kompanija Telekom Srbija, SBB, Peštan i EIPIX, obratio i i Miodrag Mitrović, predsednik kompanije Miteco, istakavši da se kompanije moraju prilagođavati nepredvidim uslovima tržišta kako bi obezbedile rast.

„Naglasio bih da Srbiji nedostaju ekonomski pokazatelji ekološkog opterećenja, a posebno da je ulaganje u ekološke servise isplativo sa aspekta dugoročnog poslovanja, jer je to ulaganje u buduće poslovanje i priprema za momenat kada dođu strani investitori", naveo je on.

Kako je 2016. godina proglašena godinom preduzetništva, ovogodišnji SymOrg bio je obogaćen dodatnim programom u vidu takmičenja za startape – SYMORG StartUp Day 2016. Mladi iz cele Srbije su imali mogućnost da predstave svoje poslovne ideje pred stručnim žirijem i osvoje dvonedeljni boravak u RAINMAKING Loft Berlin, startap inkubatoru u Berlinu.

Međunarodni simpozijum Fakulteta organizacionih nauka SymOrg osnovan je 1989. godine. Od osnivanja, Fakultet organizacionih nauka svake druge godine tradicionalno organizuje ovaj simpozijum sa ciljem unapređenja teorije i prakse menadžmenta i srodnih disciplina.

MITECO Kneževac

Kontakt telefoni

+381 11 3564 200
+381 11 3564 199

Adresa

Ulica Oslobođenja 39
Ulica Oslobođenja 39
11000 Beograd, Srbija
11000 Beograd, Srbija