sa dodle nagrada Dimitrije Mitrinovic

Firma Miteco već duži niz godina podržava različite manifestacije koje za cilj imaju promociju nauke, kulture i umetnosti.

Firma Miteco podržala je dodelu nagrada „Dimitrije Mitrinović“ koju tradicionalno organizuje Fond za očuvanje lepih umetnosti “Ars Longa”. Na svečanosti koja je tim povodom bila organizovana 8. maja u Galeriji 73 u Beogradu, nagrade su uručene Vladislavu Bajcu za „Izabrana dela“ i Dušku Novakoviću za knjigu „Ovuda je hodao Bašo“.

Dobitnik nagrade za 2014. godinu, Vladislav Bajac je naš romansijer, pripovedač i pesnik. Autor je šest romana, tri knjige priča i dve zbirke pesama. Osnivač je i direktor izdavačke kuće Centar za Geopoetiku - Geopoetika i član srpskog PEN centra. Duško Novaković, takođe dobitnik nagrade “Dimitrije Mitrinović”, istaknuti je predstavnik savremene srpske poezije i jedan od inicijatora i osnivača Srpskog književnog društva, koji je do sada objavio 15 zbirki poezije, a za svoj rad dobio je i brojna domaća i međunarodna priznja.

Na svečanoj dodeli Nagrade “Dimitrije Mitrinović”, pored laureata, govorili su predsednik žirija Vasilije Domazet i predsednik Fonda “Ars Longa” Zoran Bognar.

Firma Miteco već duži niz godina podržava različite manifestacije koje za cilj imaju promociju nauke, kulture i umetnosti.

“Do sada smo, pored nagrade koju dodeljuje Fond “Ars Longa”, više puta podržali i nagrade “Zlatni Beočug”, koje dodeljuje Kulturno-prosvetna zajednica Beograda za trajan doprinos kulturi prestonice, kao i dodelu Vukove nagrade u organizaciji Kulturno-prosvetne zajednice Srbije za izuzetan doprinos razvoju kulture u Srbiji i svesrpskom kulturnom prostoru. Kompanija Miteco nastaviće i u budućnosti da sličnim akcijama daje svoj doprinos na poboljšanju i promociji kulture, nauke i umetnosti u Srbiji.” – istakao je Milorad Božić ispred kompanije Miteco.

MITECO Kneževac

Kontakt telefoni

+381 11 3564 200
+381 11 3564 199

Adresa

Ulica Oslobođenja 39
Ulica Oslobođenja 39
11000 Beograd, Srbija
11000 Beograd, Srbija