Izvoz brodom

 

Nakon što su pre manje od godinu dana Miteco i Agent Plus prvi put brodskim putem izvezli opasni otpad iz Srbije, drugi brod isplovio je za Holandiju.

 

 

MITECO Kneževac je izvršio pakovanje, transport i privremeno skladištenje 1.500 tona opasnog otpada u svojoj transfer stanici, od nadležnih institucija pribavljene su sve potrebne dozvole i saglasnosti za izvoz na konačno odlaganje i termičku obradu, a otpad je zatim otpremio Agent Plus, u postrojenje za tretman u Moerdijku, u Holandiji. Za potrebe ovakvih projekata angažovani su obučeni ljudi sa kompletnom zaštitnom opremom za rad sa PCB otpadom.

,,Na ovaj način kompanija Miteco nastavlja da ispunjava visoke standarde u očuvanju životne sredine. Prevoz rečnim putem je ne samo ekološki prihvatljiviji, zbog manje emisije izduvnih gasova i prevoza veće količine odjednom, nego i jeftiniji, sa veoma malom razlikom u vremenu transporta.’’, izjavio je Milorad Božić, VD direktora kompanije Miteco Kneževac.

Otpad koji je izvezen iz Srbije je PCB otpad, trajni organski zagađivač, po svojoj klasifikaciji spada u stabilne, toksične i kancerogene organske materije trajnog dejstva, koji mogu značajno uticati na zdravlje ljudi.

Kompanija Miteco se bavi zbrinjavanjem opasnog i industrijskog otpada i remedijacijom kontaminiranih lokacija, dok je Agent Plus, jedna od vodećih regionalnih kompanija u oblasti organizacije prevoza i logistike.

 

 

MITECO Kneževac

Kontakt telefoni

+381 11 3564 200
+381 11 3564 199

Adresa

Ulica Oslobođenja 39
Ulica Oslobođenja 39
11000 Beograd, Srbija
11000 Beograd, Srbija