FEAD DInamički potencijal cirkularne ekonomije

Miodrag Mitrović će u svojstvu predsednika Upravnog odbora Udruženja IOS „Hrabri čistač", čiji je član i kompanija Miteco, prisustvovati godišnjoj konferenciji FEAD-a pod nazivom „Dinamički potencijal cirkularne ekonomije" koja će biti održana u Londonu od 22. do 23 juna. Svoje prisustvo ovoj konferenciji potvrdio je i Jovica Božić, član udruženja Hrabri čistač i vlasnik kompanije „Božić i sinovi".

 

Udruženje „Hrabri čistač" kao punopravni član Evropske federacije industrije otpada FEAD, uputilo je poziv nacionalnim ekspertima da uzmu učešća u ovom događaju. Poziv je upućen državnoj sekretarki iz Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine mr Stani Božović, načelnici Odeljenja za EU integracije gospođi Gordani Petković i gospođi Gordani Perović, iz Odeljenja za upravljanje otpadom, a očekuje se da zvaničan poziv za ovaj skup našim nacionalnim ekspertima uputi i FEAD.

Pozivnice za ovu konferenciju biće prosleđene ekpertima iz nacionalnih ministarstava 29 zemalja od kojih je Srbija jedina zemlja koja će imati priliku da prisustvuje ovom skupu osim zemalja članica Evropske unije.

Za kompaniju Miteco koja je član Udruženja Industrije otpada Srbije "Hrabri čistač" ova konferencija predstavlja dobru priliku za razmenu iskustava između zemalja i informisanje o aktuelnim politikama u oblasti upravljanja otpadom i cirkularne ekonomije. Takođe, FEAD-ova konferencija predstavlja i priliku za razmenu znanja koja treba da doprinesu unapređenju zakonodavstva, te se tako očekuje i da će predstavnici naše države uzeti aktivno učešće u njenom održavanju.

 

MITECO Kneževac

Kontakt telefoni

+381 11 3564 200
+381 11 3564 199

Adresa

Ulica Oslobođenja 39
Ulica Oslobođenja 39
11000 Beograd, Srbija
11000 Beograd, Srbija