Posedujеte stranu robu koja nije ocarinjena ili domaću robu namenjenu izvozu? Vaša firma bavi se uvozom i izvozom robe, ili ste generalni uvoznik i distributer robe? Rešenje za Vas je carinsko skladištenje.

Mi uspešno upravljamo javnim carinskim skladištem koje imamo u svom vlasništvu.

Carinsko skladište tipa A u kome je omogućen smeštaj svih vrsta strane i domaće robe namenjene izvozu, kao i stranim kompanijama koje traže generalne uvoznike i distributere za Srbiju nalazi se u opsegu naših usluga.

Razduženje robe i proizvoda koji nakon isteklog roka postaju otpad postupak je u kom možete očekivati našu logističku podršku. Vršimo transport i zbrinjavanje otpada uz poštovanje zakonske regulative i posedujemo dozvole za skladištenje, sakupljanje i transport opasnog i neopasnog otpada.

Transport robe „od vrata do vrata“ deo je kompletne usluge skladištenja otpada pod carinskim nadzorom koju pružamo uz pripremu carinske dokumentacije i izvoz otpada na insineraciju. Iskoristite posebnu pogodnost koju smo za Vas obezbedili, prepustite nama prevoz Vaše robe od magacina do destinacije koju želite.

Uštedite na transportnim troškovima i PDV-u koji ne plaćate za vreme postupka carinskog skladištenja. Budite sigurni da je Vaša roba u našem carinskom magacinu adekvatno i bezbedno skladištena.

Isplativo skladištenje u carinskom magacinu

Javno carinsko skladište tipa A kojim upravljamo olakšaće Vaše poslovanje. Iskoristite pogodnosti koje pružamo pod isplativim uslovima.

Kao korisnik našeg carinskog magacina očekujte:

  • povoljnu cenu skladištenja,
  • 100% izvršenje kompletne usluge,
  • stručno i pouzdano skladištenje i transport,
  • usklađenost sa zakonom u svim segmentima,
  • upravljanje carinskim skladištem u cilju očuvanja životne sredine,
  • iskustvo u skladištenju, transportu i sakupljanju carinske robe.

Uštedite kao korsinik naše usluge carinskog skladištenja.

Kako upravljamo carinskim skladištem

Korisnici našeg carinskog magacina mogu očekivati skladištenje otpada pod carinskim nadzorom, pripremu carinske dokumentacije, izvoz otpada na insineraciju, transport, logističku podršku u zbrinjavanju robe sa isteklim rokom uz sve potrebne dozvole i poštovanje zakonske regulative pod isplativim uslovima.

Naša kompanija poseduje teretna vozila različite nosivosti i dozvolu za javni prevoz robe u našoj zemlji. Klijentima pružamo posebne pogodnosti transporta „od vrata do vrata”, tj. na relaciji od našeg carinskog magacina do željene destinacije.

Carinski magacin koji posedujemo nalazi se u blizini autoputa i ima obezbeđen kamionski prilaz i kolsku namensku vagu za merenje robe i kamiona. Obezbedili smo svu ostalu opremu i mehаnizaciju potrebnu za manipulaciju robom. Pristup robi koju skladištite u našem magacinu moguće je ostvаriti u kratkom vremenskom periodu.

Carinsko skladište nalazi se pod video nadzorom i fizičkim obezbeđenjem 24h, što uz optimizaciju troškova za Vas predstavlja dodatnu prednost.

Naše procedure i uputstva usaglasićete sa sistemom upravljanja kvalitetom, zaštitom životne sredine i bezbednošću i zdravljem na radu na kom zasnivate svoje poslovanje na jednostavan način.

Kako da postanete korisnik našeg carinskog magacina

Kontaktirajte nas, a mi ćemo organizovati postupak prijema Vaše robe, proizvoda ili otpada u naše carinsko skladište.
Potrebno je da pripremite svu dokumentaciju koja je prethodila kretanju robe do našeg carinskog magacina.
Kao firma kojа se bavi uvozom i izvozom robe, ili generalni uvoznik i distributer, strana kompanija koja traži generalne uvoznike i distributere za Srbiju, kod nas dobijate pouzdano skladištenje carinske robe.
Očekujte da za Vas dokumentujemo nepromenjeno stanje i količine robe uskladištene kod nas u skladu sa Carinskim zakonom i pratećim uredbama. U slučaju otpada od nas ćete dobiti urednu dokumentaciju o istupanju otpada iz zemlje kao i potvrdu o njegovom konačnom odlaganju.
Obratite nam se s neophodnom dokumentacijom. Odgovor na Vaš upit i ponudu za uslugu sklаdištenja robe u carinskom magacinu tipa A očekujte u kratkom roku.
Odgovorno lice za upravljanje carinskim magacinom je Jelena Terzić.

Prednosti skladištenja robe u carinskom magacinu

Skladištenje robe u carinskom magacinu predstavlja vid uštede za vlasnike i proizvođače strane robe namenjene uvozu budući da se roba ne carini odmah. Uvozne dažbine plaćaju se tek onda kad se za datu robu pronađe kupac.

Na unos robe, kao i za sve vreme trajanja postupka carinskog skladištenja, PDV se ne obračunava i ne plaća.

Osim optimizacije troškova, carinsko skladištenje pruža i pristup stranoj robi u vrlo kratkom vremenskom periodu.

Carinski zakon kao zvanični dokument sadrži precizne podatke relevantne za Vas kao uvoznika ili izvonika robe:
http://www.carina.rs/lat/Zakoni latinicaa/Carinskizakon-lat.pdf

MITECO Kneževac

Kontakt telefoni

+381 11 3564 200
+381 11 3564 199

Adresa

Ulica Oslobođenja 39
Ulica Oslobođenja 39
11000 Beograd, Srbija
11000 Beograd, Srbija