2017- V MEĐUNARODNI MITECO FORUM “Danas odgovorno, sutra održivo”

Peti po redu međunarodni MITECO Forum, koji je okupio više od 250 učesnika iz zemlje i regiona, održan je pod sloganom „Danas odgovorno. Sutra održivo“. Predstavnici državnih institucija, stručna javnost i mediji imali su priliku da se upoznaju sa temama iz oblasti upravljanja otpadom, otpadnim vodama, istorijskim zagađenjem, kao i uticajem istih na klimatske promene. Zaključci koji su izneti ovim povodom odnose se na to da bi Srbija trebalo da definiše sopstvene industrijske politike, kao i ekonomske modele, uvažavajući pozitivna iskustva iz regiona. S tim u vezi, neophodna je primena sistematičnog koncepta upravljanja otpadom u skladu sa konceptom cirkularne ekonomije koji bi bio podržan kako institucionalno, tako i od strane privatnog sektora.

2014 – IV MEĐUNARODNI MITECO FORUM „Budućnost vas pita“

Na četvrtom Međunarodnom MITECO Forumu, pod nazivom „Budućnost vas pita“, razmatrane su teme klimatskih promena, promena u oblasti upravljanja otpadom u Srbiji i socio-ekonomskih faktora koji utiču na razvoj te oblasti. Učesnici su dobili priliku da se upoznaju i sa uspešnim primerima prakse iz oblasti industrijalizacije i re-industrijalizacije. U prisustvu više od 200 posetilaca i uz podršku Sekretarijata za zaštitu životne sredine grada Beograda, forumu su prisustvovali predstavnici državne uprave, lokalnih samouprava, industrije, stručne javnosti i medija. Učesnici su u okviru edukacije, debata i razmenom novih informacija uspeli da dođu do novih, održivih ideja koje bi mogle doprineti boljoj, lepšoj i zdravijoj budućnosti za pokoljenja koja dolaze.

2011 – III MEĐUNARODNI MITECO FORUM „Čist grad, duga ljubav"

Na trećem Međunarodnom MITECO Forumu pod nazivom „Čist grad, duga ljubav" predstavljena su nova znanja i informacije od strateškog značaja za razvoj ekologije i sistema zaštite životne sredine u našoj zemlji. Forum je bio posvećen urbanim sredinama jer su veliki gradovi ujedno veliki potrošači energije i veliki generatori otpada. U isto vreme oni su i veliki stvaraoci društvenog proizvoda pa samim tim imaju ogromnu odgovornost za održivost takvog sistema. Razgovaralo se i o zajedničkom pronalaženju ekološki održivih rešenja iz oblasti energetike, kao i modela informatičkog povezivanja i logistike u upravljanju otpadom.

Predstavljeni su radovi iz zemlje i inostranstva, stručna javnost je imala priliku da stekne nova iskustva i čuje relevantne informacije.

2008 – II MEĐUNARODNI MITECO FORUM,"Za čistu budućnost"

II međunarodni MITECO Forum u organizaciji kompanije MITECO Kneževac uz podršku Međunarodne Finansijske Korporacije – IFC (International Finance Corporation) i Privredne Komore Srbije, u fokusu je bio koncept održivosti delovanja preduzeća i pojedinaca . Teme koje su obrađene tokom trajanja Foruma su - od savremenih tehnika tretmana otpada sa akcentom na reciklaži materijala i iskorišćenju energije, preko rešavanja istorijskog zagađenja kao posledice zanemarivanja odgovornosti prema budućim generacijama, do adekvatnog upravljanja neželjenim situacijama – akcidentima.

2006 – Okrugli sto, Energetska i ekonomska valorizacija otpada

Na inicijativu i u organizaciji kompanije MITECO Kneževac na Međunarodnom sajmu zaštite životne sredine u Beogradu, održan je Okrugli sto na kome su razmatrane opcije insineracije komunalnog i industrijskog otpada kao jedna od mogućnosti tretmana uz mogućnost dobijanja električne i toplotne energije iz otpada u gradovima. Kroz debatu ključni ljudi koji se bave industrijom otpada pokrenuli su brojna pitanja i ponudili održiva rešenja sa ciljem poboljšanja kvaliteta života svih građana.

2005 – I MEĐUNARODNI MITECO FORUM, "Opasni otpad i ekologija"

Pod pokroviteljstvom Ministarstva nauke i zaštite životne sredine, Uprave za zaštitu životne sredine realizovan je prvi Međunarodni MITECO Forum. MITECO Forum je okupio stručnjake iz Srbije, regiona i Evrope sa ciljem da se razmene iskustva o problemima sa kojima su se svojevremeno suočavale sada razvijene evropske zemlje, a sa kojima se Srbija suočava. Gosti iz Austrije, Nemačke, Mađarske i Švajcarske prezentovali su tehnike koje se primenjuju u njihovim postrojenjima za tretman opasnog otpada, dok su predavači iz Srbije prezentovali svoja iskustva. Nakon izlaganja vođena je konstruktivna debata koja je pokrenula pitanja o nedostacima postojećeg sistema upravljanja opasnim otpadom i mogućim rešenjima.

2001 – Simpozijum, PCB u okruženju

Kao lideri u poslovanju i prepoznajući značaj problema zaštite životne sredine sa fokusom na neophodnost uklanjanja PCB otpada kompanija MITECO Kneževac je organizovala stručni skup koji se bavio ovom problematikom, dok je posebna pažnju posvećena tehnologijama za dekontaminaciju zemljišta zagađenog PCB-em posle NATO bombardovanja. Simpozijum je naišao na odličan prijem kod stručne javnosti i potvrdio viziju kompanije MITECO Kneževac da je neophodno podići svest o temama koje se tiču industrije otpada.