Miodrag Mitrović

U Srbiji se aktivno radi na unapređenju zaštite životne sredine i industrije reciklaže koja je jedna od najperspektivnijih grana za razvoj domaće privrede, što potvrđuje i nedavno otvaranje jedinstvenog reciklažnog kompleksa u Rakovici.

U ovom trenutku, u Srbiji se dešavaju značajni događaji, s obzirom na to da imamo nove zakone iz oblasti zaštite životne sredine, kao i zahtevne reforme koje treba nastaviti na putu evrointegracija, u okviru kojih značajan segment čini životna sredina. U tom smislu, neophodno je doneti i veliki broj podzakonskih akata, a olakšavajuća okolnost je ta da je industrija otpada već dostigla određen nivo i da postoje udruženja koja su strukovno organizovana.

Takođe, usvojen je i novi komorski sistem, a sve ovo je dokaz da imamo jednu dinamiku razvoja koja će se neminovno pozitivno odraziti na domaća društva. Baš u ovom perodu, kompanija MITECO je proslavila 50 godina od osnivanja prve otkupne stanice u Rakovici i tim povodom otvorila novi reciklažni kompleks, što dokazuje aktivno i posvećeno delovanje na unapređenju zaštite životne sredine i industrije reciklaže koja je jedna od najperspektivnijih grana za razvoj domaće privrede.

Sada je na industriji otpada da se bolje i efikasnije organizuje i da isprati ove trendove. Takođe, smatram da bi bilo dobro da se i domaća akademska zajednica više uključi u ovaj proces. Sa naše strane, mislim da imamo i znanja i volje, tako da će MITECO nastaviti da investira u ovu delatnost, jer je to jedini pravi put.

Srdačno vaš,
Miodrag Mitrović

MITECO Kneževac

Kontakt telefoni

+381 11 3564 200
+381 11 3564 199

Adresa

Ulica Oslobođenja 39
Ulica Oslobođenja 39
11000 Beograd, Srbija
11000 Beograd, Srbija