Svetski dan zaštite životne sredine

U više od 100 zemalja širom sveta danas se obeležava Svetski dan zaštite životne sredine. Ovaj dan je prvi put ustanovljen 5. juna 1972. godine i od tada se svake godine obeležava sa različitom temom kako bi se skrenula pažnja javnosti na specifične ekološke probleme.

 

Ovogodišnji slogan „Sedam milijardi snova. Jedna planeta. Trošite pažljivo" ukazuje na značaj racionalnog korišćenja prirodnih resursa, kao i na važnost smanjenja zagađenja kroz odgovorno upravljanje otpadom, a sve u cilju očuvanja sredine u kojoj živimo.

I u Srbiji će na Svetski dan zaštite životne sredine biti upriličen niz aktivnosti i manifestacija. Jedna od njih je tribina pod nazivom ,,Upravljanje neupotrebljivim lekovima u Srbiji'' koja će biti održana u Domu omladine, dok će u PKS biti organizovana jedanaesta regionalna konferencija ,,Životna sredina ka Evropi", koja je posvećena horizontalnom zakonodavstvu - metodama, standardima i alatima u oblasti životne sredine koji predstavljaju izazove na putu ka EU. Konferencija je uvršćena i u zvanične događaje Evropske nedelje održivog razvoja (ESDW).

Miteco Kneževac, kroz osnovnu delatnost kojom se bavi, a to je upravljanje tokovima opasnog i industrijskog otpada, takođe daje svoj višedecenijski doprinos očuvanju životne sredine i rešavanju najrazličitijih ekoloških problema. Osim toga, kroz brojne akcije koje je firma Miteco, zajedno sa svojim zaposlenima, organizovala i podržala tokom prethodnih godina, dat je doprinos izgradnji bolje, lepše i zdravije sredine za buduća pokoljenja.

Takođe, Miteco Forum - koji predstavlja platformu edukativnog delovanja, a koji ovo preduzeće organizuje svake treće godine, značajno doprinosi podizanju svesti građana i ključnih donosioca odluka da dobrobit čovečanstva, životne sredine, kao i funkcionisanje privrede, zavise u velikoj meri od odgovornog upravljanja otpadom.

MITECO Kneževac

Kontakt telefoni

+381 11 3564 200
+381 11 3564 199

Adresa

Ulica Oslobođenja 39
Ulica Oslobođenja 39
11000 Beograd, Srbija
11000 Beograd, Srbija